top of page

Изучаване на Евангелието според Йоан


Почти в цялата страна тази година студентските групи изучават Евангелието според Йоан. Във Варна един от членовете на групата там прояви творчество в размишленията над изучаваното и създаде комикс от библейските истории.

Александър Иванов, студент в групата на БХСС във Варна прекарва време с предстоящия пасаж от Словото, който групата ще изучава и прави комикс. Ето защо го прави: „Още от ранно детство, като съм гледал анимации, съм забелязвал, че винаги в своя край те завършват с поука. Сега, когато вече съм пораснал, си мисля дали мога с картини да помогна на хората да се замислят върху Божието Слово и какво Бог иска да ни каже днес чрез него. Гледал съм как други художници правят комикси, свързани с Бога и това много ми харесва. Само като погледнеш картината и се замисляш, започваш да си задаваш въпроси: „Защо Бог направи това?“, „Как са се чувствали хората в тази история?“. Вярвам, че в днешно време младите хора обръщат повече внимание на изображенията и се надявам с комиксите си да им помогна да се променят и най-вече да повярват, че наистина има Бог. Ако отново се запитам защо го правя, накратко ще отговоря – защото ми харесва. Има хора, които обичат да пеят, други да чистят, трети да говорят, аз съм благодарен, че имам възможност да правя нещо, което обичам и то да е от полза на моите приятели в БХСС и да бъде за Божия слава.“

На всяка група студентите от Варна разсъждават върху нещата, които забелязват в комиксите на Сашо и се замислят за първи път за обстановката, местата, израженията и чувствата в героите на библейските истории. Талантът на Сашо е богатство за цялата група.







Така групата има нагледен спомен на своето време със Словото от евангелието според Йоан. Какъв е начинът, по който вие и вашата група изучавате Писанията и размишлявате над тях?

Последни публикации

Виж всички
bottom of page