top of page

3 въпроса към Сайлъс Уолтър

- нашият нов съработник от Германия

1. Ти беше много ангажирани с Германското студентско движение на IFES. Защо това беше важно за теб и какво научи за Бога през университетските си години?

Когато се преместих в нов град, за да уча приложна химия, знаех, че искам да се ангажирам да говоря с хора по теми, свързани с вярата и живота. След първите няколко седмици знаех, че искам да стана част от немската студентска група на IFES. Обичам да говоря за вярата си и за това как тя оформя живота ми, а чрез събитията, които организирахме, се научих да споделям вярата си със състуденти по приятелски и открит начин. Като група с една и съща визия, в която се учим повече за Исус, като живеем като християни и споделяме Евангелието със студентите, успяхме да се учим един от друг, да се насърчаваме и да се подкрепяме.

Научих много за практическото общение, но научих също, че Бог обича общността и въпреки всичките ни различни личности, произход или деноминация можем да се съберем, за да живеем с Него и да Му се покланяме. Моят Бог е Бог, Който не бяга от въпроси, мога да дойда с всичките си съмнения и да намеря интелектуален, емоционален и морален отговор в Него.

2. Какво те накара да решиш да дойдеш в България и да служиш тук? Какви са твоите надежди за времето ти тук?

Много съм благодарен за всичко, което научих през университетските си години. След като завърших, се запитах каква е следващата стъпка. В този процес почувствах, че искам да бъда сред студентите и да върна част от всичко, което съм научил. Чух преди за Interaction и след като прочетох описанието, бях наистина развълнуван от това и почувствах, че следващата ми стъпка е да отида и да служа като студентски работник. Когато прочетох описанието на България, си помислих, че би било добре да отида и това усещане се засили, след като опознах лидера си в България.

Надявам се, че Бог ще ме използва, за да достигна до студентите, да насърча студентите - християни да са уверени в своята вяра и да ги подготвя за това, което Бог им е подготвил. Тук съм, за да служа и да се подчинявам на Божията воля за мен.

3. Имаш любов към апологетиката и споделянето на своята вяра. Какво ти помага да поддържаш огъня в тази страст?

Първата ми мотивация за апологетика не беше желанието да споделя вярата си, а по-скоро вътрешното желание да получа отговори на собствените си въпроси относно вярата. И все още има такива, на които все още не мога да намеря отговор, но на много въпроси намерих такъв, който беше логичен, добър и любящ. Тези отговори ме изпълват с радост и увереност. Като обсъждаме и разглеждаме тези теми, аз приканвам хората да пътуват с Бог, Който ги обича и желае връзка с тях.

Огънят винаги се нуждае от нещо, което гори или просто ще угасне.

Най-доброто, което мога да направя, за да запазя страстта си към апологетиката е винаги да търся възможности да науча нещо ново за Бога, да задам нов въпрос или да видя нова перспектива, като споделям мислите си с приятели или колеги.

Последни публикации

Виж всички
bottom of page