top of page

3 въпроса към Мария Александрова

член на Управителния съвет на БХСС

1. Мими, ти си част от БХСС от много време. Кажи ни повече за времето ти в движението. Каква е ползата човек да участва в движение като БХСС?


Започнах да ходя в БХСС още преди да стана студент. Много ми бяха интересни дискусиите, всички семинари, които се провеждаха по това време, новите хора, с които се запознах и приятелствата, които изградихме. За мен БХСС изигра огромна и важна роля – помогна ми както в духовното ми израстване, така и в личен план – с християните може да се изградят истински приятелства.


Ползата човек да участва в движение като БХСС е наистина голяма, стига човек да има желание да бъде постоянен на дискусиите. Насърчавам всеки студент да не пропуска това ценно време, което има преди да е създал семейство, преди работата и животът да го поемат в друга посока. Използвайте сега това време, което имате, скъпи студенти – четете много, изучавайте, задавайте си въпроси, търсете отговори на въпросите си. Всичко това е една хубава основа, върху която ще градите и след като студентските ви години приключат.


2. Ти си млада майка. По какъв начин майчинството те промени? На какво те научи?


Да бъда майка е сбъдната мечта! Майчинството бих казала, че всеки ден ме променя – учи ме на търпение, когато съм изморена и нямам сили; учи ме как да балансирам между това да бъда строга, но същевременно да имаме много забавни моменти със сина ми. Тук идва, разбира се, доверието и упованието ми в Бога, Който ме подкрепя във всеки момент, както и подкрепата от съпруга ми. Всеки ден се уча как да бъда майка на Деян, която да го приема, да го разбира, да го подкрепя и да му помага да израства в откриването на всичко ново. Да виждам детската му усмивка и искрената му радост, когато е успял в нещо – това ме прави много щастлива.


3. Ти обичаш да прекарваш време сред природата. Кажи ни по какъв начин Бог ти се открива там? Какво научаваш за Него, за себе си, за другите хора?


Любимо семейно хоби ни е да се разхождаме заедно сред природата. Чистият въздух, гледките, тишината, звукът от ромоленето на реката, сухите листа и клони – всичко това ме кара да се възхищавам колко велик творец е нашия Бог, как е създал всичко да бъде в идеален синхрон и всичко да изпълнява точно определената си функция. Сред природата се усещам истински свободна, далеч от шумния град и забързаното ежедневие. Там в тишината мога да чуя мислите си, да си дам равносмека за всичко случващо се и да открия пътя към обновяването на ума, за което Библията ни говори. Така научавам за Бога, че е всесилен, всемогъщ, но и много нежен да говори на сърцето ми. А за хората – какво мога да кажа освен това, че сякаш всеки се променя там, сред природата – разминаването с непознати, поздравите и усмивките, които си разменяме, носят нещо вдъхновяващо. Родителите ми също са изиграли огромна роля да обичам да прекарвам време сред природата, за което съм им безкрайно благодарна! Вярвам, че ще предам този пример и на моето дете!

Последни публикации

Виж всички
bottom of page