top of page

Поздрави от студентските групи от България!

Наскоро помолихме някои от групите в страната (Търново, Бургас и Международната група в София) да споделят няколко думи за техните групи този семестър. Ето какво казаха те:

 

Привет! Ние сме групата от БХСС- Велико Търново. Всеки Вторник сме заедно и съчетаваме полезното с приятното, дискутирайки върху теми от Евангелието на Йоан-Библията, споделяйки нашите нужди, благодарности и опитност и не на последно място, за да поиграем някоя игра или гледаме филм в Петък вечер. Благодарни сме на Бог, че в този семестър имаме нови попълнения в групата. През настоящия семестър планираме да създадем група за международни студенти, с цел благовестието да достигне до студентите, които не са от нашата страна и излезе извън рамките на на страната ни. Вярваме, че Бог е с нас в тази мисия и че всичко ще бъде за прослава на Исус !

Групата в Бургас в момента се състои от 6 човека. Събираме се всеки вторник от 19:00ч за Библейско изучаване. Изучаваме Евангелието на Йоан, откриваме много нови неща, които не сме забелязвали преди това. Често в сряда се събираме да гледаме заедно филм. Събираме се в студентските общежития в Бургас. Групата се забавлява много.  Винаги има и храна. Имаме си Царскосвещенически дневник, в който записваме преживяното, както и молитвените нужди на всеки един поотделно. 

 

Поздрави от международна група в София. Този семестър, всяка сряда, има изучаване на английски по евангелието на Йоан за международни студенти. Събираме се в домашни услови и дискутираме текст от Йоан: четем, споделяме, дискутираме и мислим заедно над интересни въпроси.  

Радвам се и се вълнувам, че се запознавам с нови хора от различни народности и начин на живот. Тази година се запознах със студент от Колумбия. С него бързо станахме близки приятели. Тази година също имаме и учител от Америка. Той е наистина заинтересован да научи повече за Исус и как Бог работи. Това допринася за страхотни дискусии и повдига интригуващи въпроси.

bottom of page