top of page

Лидерски дни в България

През есенния семестър БХСС организира няколко „Студентски лидерски дни“. Това бяха възможности за нашите студентски лидери и тези, които се интересуват от водачество, да се съберат заедно за обучение и насърчаване. За да улесним участието на студентите, ние проведохме събитията на няколко места в цяла България: София, В. Търново и Варна.

Първият лидерски ден се проведе през ноември. Обсъдихме стратегическото ръководство (разгледахме историята на Давид в I Летописи) и предложихме обучение за това как да напишем библейско изучаване. Вторият лидерски ден беше проведен през декември, където обсъдихме примера на Исус като лидер - слуга и предложихме обучение за това как да водим дискусия върху библейско изучаване.

Една студентка от Варна каза следното по повод обучителните събития:

„За мен тези два лидерски дни бяха изключително благословение, защото се научих как да изучавам Словото в по-голяма дълбочина, как сама да си задавам въпроси, как да търся отговори, да израствам в личното си време с Бога и Словото. Освен това лидерските дни ме накараха да се замисля повече за нуждите на другите в групата, научих повече за това как да подхождам и към невярващите си приятели и познати. Най-важното обаче, което мисля, че научих, беше относно личността на лидера. Като млад човек, който иска да променя света около себе си, трябва да знам къде отивам и как Бог иска да постигам това. Да познаваме личността на лидера е не просто нещо добро за нас, ние имаме нужда от това, за да знаем къде Бог иска да ни заведе.“

 

Ще проведем още един лидерски ден през пролетния семестър в тези три града и с нетърпение очакваме да видим как Бог ще ги използва, за да помогне на студентските лидери в цялата страна да се развиват!

bottom of page