top of page

Марк Драма във Варна и Пловдив

Събитието, което организирахме за първи път в България през есента на 2023 година вече пише своята история. „Марк драма“ се проведе в още 2 града в страната ни с нови два екипа от студенти и младежи. Целта на театралната постановка е да създаде партньорство между БХСС и църквите в България, като разкрие благовестието по нов, впечатляващ начин, който използва средствата на изкуството, за да изобрази величието на живота и делото на Христос.


Драматизацията на Евангелието на Марк във Варна беше посетена от общо около 170 човека, повечето от които бяха поканени от актьорския екип и членове на църквата. На втората вечер благовестието оживя пред очите на публика от 120 човека в зала с 60 стола! А на трите постановки в Пловдив имаше около 450 посетители. „Марк драма“ е театър без реквизити и ефекти, който продължава 90 минути и всеки път просълзява публиката чрез силата на Божието живо слово.


Ето какво споделя с нас Мартин, който изигра ролята на Исус в Пловдив: "Когато сложиш думите на Исус Христос в сърцето си, не можеш да останеш същият. Това преживях аз. Тези близо два месеца на подготовка за Марк драма промениха живота ми. Молитвеният ми живот разцъфтя и близостта ми с Бог се умножи. Досега не бях учил Слово на изуст и не бях постил дори, това се промени. Слава на Бога, това изпитание беше голямо благословение. През последната седмица ( седмицата на репетициите) аз бях всеки ден на границата на това да се разболея и да не мога да говоря. Гърлото ми всеки ден се държеше на конец. Бог снабдяваше сили и достатъчно здраве всеки ден, за да ме води отново и отново в молитва. Осъзнах колко е невъзможно да сме Негови инструменти без Неговата поддръжка. Минути преди последното представление аз бях прегракнал, с дращене в гърлото. Бог ме снабди с глас за цялото представление. Без болки и без проблеми в гласа! Когато влизаш в някоя роля това естествено прелива и в живота ти, доколкото му позволиш разбира се. Е, колко по-прекрасно от това да позволиш думите на Исус да влезнат в ежедневието ти? Осъзнаваме ли какво реално направи Христос за нас, какво понесе за нас? Как стоя на кръста и понесе целия срам и цялата тази тежест. Заради нас. Нека оценяваме Неговата жертва със страх, покаяние, почит и любов към Него. Нека Неговата жертва да стои в сърцата ни и да ни напомня на Кого принадлежат нашите животи. Нека Бог ни изгражда по такъв начин, че да откриваме какво означава да отдаваме Божието на Бога!"


Екипите и организаторите продължават да споделят свидетелства за хора, които са започнали да четат Евангелието на Марк, за първи път разбират какво се празнува на Великден и са посетили църковно богослужение. Слава на Бога!

bottom of page