top of page

Global Impact 2022

Global Impact е конференция за служители, доброволци и студенти, участващи в служението за международни студенти. Тя се провежда веднъж на всеки две години през пролетта. Тя има за цел да вдъхнови и оборудва тези, които участват в в тази мисия.

Тазгодишното издание на Global Impact се случи в София, България, и събра служители и студенти от цяла Европа с желание да се учат в сферата сред международните студенти.

Конференцията започна с приятно посрещане и възможност хората да се запознаят и говорят с останалите участници. Всеки ден започваше с молитва, хваление и след това библейски разговор върху различни пасажи като Исус Навин 1:1-18, Псалм 55 и 124, Еремия 29:1-14, Деяния 1:1-12.

Имаше и разнообразни семинари, от които хората можеха да избират и които бяха наистина увлекателни, интересни и полезни за хората, интересуващи се от тези области:

   - Гостоприемство
   - Стартиране на ISM (служение за международни студенти)
   - Достигане до студенти от различни културни и религиозни среди
   - Грижа за себе си
   - изграждане на мултикултурна общност
   - Служение на завръщащите се

Вечер имаше отново библейски беседи, а денят завършваше със забавления, игри и разговори.  В свободното време имаше обиколка из София и хората можеха да разгледат и да научат повече за страната, в която се намират. Всички се насладиха на престоя си в Global Impact и си тръгнаха окуражени.

Тъй като целите на служението за международни студенти са:
Да ПРЕДСТАВЯ – да се сприятеляваме с чуждестранните студенти, за да им помогнем да изпитат Божията любов;
Да ВДЪХНОВЯВА - за изграждане на жива мрежа за подкрепа в достигането на света на прага ни;
Да ОБУЧАВАМЕ - за споделяне на Евангелието с междукултурно съзнание,

Предвид това продължаваме да се молим Бог да ни даде сили, възможности и желание не само да продължим работата сред чуждестранните студенти в България, но и да видим как тя расте и дава много плодове.

bottom of page