top of page

"Трилогия - Марк" 2022

От 11 до 17 юли се проведе нашият лагер за индуктивно библейско изучаване "Трилогия". Тази година изучавахме първата половина на Евангелието според Марк - най-старата биография на Исус, написана по завладяващ и динамичен начин. Двадесет и двамата студенти и петимата членове на Екипа, които участваха, се потопиха в изучаването с желание и посвещение още на първия ден. Изумени и пленени, всеки ден те откриваха колко превъзходен, търпелив и любящ е нашия Господ Исус Христос.

Събитието се проведе в прекрасната планина Родопи, недалеч от град Рожен. Уникалната природа със своята чистота и автентичност, отделянето от големия град с други вълнуващи се от Словото и обичащи Бога студенти, помогна на участниците да се откъснат от ежедневието и да навлязат надълбоко в библейските истории и в опознаването на характера на Исус.

Осемчасовите изучавания всеки ден се редуваха с много игри, разходки из красивия район, малка екскурзия до Националната астрономическа обсерватория, лагерен огън и много свободно време за сладко общение и почивка.

Споделяме с вас свидетелствата на две от участничките в "Трилогия - Марк", 2022:

"Времето прекарано в изучаване на Словото е винаги прекрасно, особено заобиколен от търсещи хора, както беше през изминалата седмица! Дълбокото вглеждане и разбиране на текста, писан някога и действащ днес, е изключително ценно преживяване, което те докосва много и биваш отвяван от величието Му! Знанията, които придобихме за изучаване помагат да достигнеш до дълбини, които не съм и предполагала, че може!" - Анастасия Панчева

"Трилогия - "Марк" беше емоционално и отварящо очите ми преживяване, чрез което успях да преборя страха и да опозная по-добре себе си. Чрез часовете прекарани в изучаване (които ми се сториха малко) ми се откри отговора на въпроса "Кой е Исус?", за който мислех, че знам достатъчно. С ужас оъзнах, че съм поела по коварния път на закоравяване на сърцето и Той ме изобличи чрез Словото си за всички пъти в които съм се обръщала към Него, взимала съм решения и впоследствие съм забравяла. Освен изобличение, от тази седмица получих огромно насърчение и нови знания, които ми помогнаха да разбера по-ясно Божието послание към нас. Горещо препоръчвам на всеки да преживее поне една Трилогия и да усети радостта от времето отдадено в опознаване на личността и делото на Исус!" - Елисавета Флорева

bottom of page