top of page

Започна новият семестър!

Започна новият семестър!

Поредният онлайн семестър вече стартира, а с него групите на БХСС също започнаха своята дейност сред студентите.


Във Велико Търново групата се събира на живо всеки вторник , като продължава да изучава посланието до Римляни и понякога се прибавят и нови студенти. Всеки петък се събират, за да гледат филм или да играят настолни игри.

     

Групата във Варна отпразнува края на сесията с обща закуска! Голяма част от новите студенти  присъстват активно на редовните срещи за библейско изучаване на групата, които започнаха в края на месец февруари. Групата организира срещите си всяка сряда и през този семестър изучават "Плода на Духа"върху Галатяни 5:22-23. Разглеждат пасажи от Стария или Новия завет, които им помагат да мислят практично за всяка от частите на Плода и нейното проявление в нашия живот. Някои студенти се включват онлайн, а други са на живо, но това не пречи да растат и да се учат заедно от Божието слово. Радваме се, че през този семестър един от новите студенти в групата пожела да води библейско изучаване и да поеме ролята на студентски лидер. В групата редовно се молят за спасението на своите приятели и всеки вторник са планирани срещи, на които да ги канят с цел по-дълбоко приятелство и християнско свидетелство. Планирани са филмови вечери, игри, вечеря и дискусия, волейбол и разходка, когато времето се стопли. Благодарни сме, че много хора проявяват интерес и се молим винаги да им показваме плода на Духа и Бог да произведе в тях плода на спасителна вяра в Христос!


В София групата също стартира новия семестър, макар и в малко по-малък състав. Те се срещат  всеки понеделник и през тези месеци ще изучават 3 основни теми, според трите теми от  предстоящите Лидерски дни - Благовестие, Ученичество и Молитва. След всеки лидерски уикенд до следващия ще имат по 4 изучавания със съответната тема. Тема „Благовестие“: 1 март - Ела и виж  (Йоан 1:29-51) ; 8 март - Страх и Опозиция (Деяния 4: 1-31); 15 март - Послание на надеждата/ Самарянката/  (Йоан 4:1-42) ; 22 март Послание на надеждата /Никодим/ (Йоан 3:1-21). След това предстои тема „Ученичество“ и тема „Молитва“, върху които ще имат по 4 изучавания. Планират да правят пикници, когато времето се подобри, заедно със завършилите и международните студенти. Също така желаят около Великден да организират събития, в които да използват видеа от проекта „Ти” на БХСС , както и книгата „Открий“.


В Русе, засега, всички се събират онлайн сряда/четвъртък и продължават изучаванията си върху Посланието към Римляните. Планират в следващите два месеца да се съберат на живо и да излязат заедно и сред природата.


Групата в Пловдив се среща всеки четвъртъки също продължават с изучаването на Посланието към Римляните. Планират повече разходки, повече неформално време заедно, когато времето се подобри.


Този семестър стартирахме и една нова „Онлайн“ група предназначена за всички студенти от градове, в които няма сформирана група на БХСС. Те изучават Притчите на Исус и се срещат всеки четвъртък, като вече са имали две срещи заедно. На тези срещи се събират хора от България, Англия и Гърция.  

Надяваме се и се молим тази нова група да се разрасне и да достигне повече студенти, както и тези, които се включват, да могат да се отпускат и сплотяват.


В iConnect София, международните студенти се събират всеки четвъртък за изучавания върху посланието към Евреите, правят Алфа курс всеки понеделник (заедно с Between the Scripture). Всеки вторник имат срещи, в които разглеждат заедно живота на Исус и също провеждат обучения за евангелизация със студенти. Планират да имат интерактивни вечери, настолни игри, Escape room и други.


Този семестър е малко по-предизвикателен за iConnect Варна, тъй като почти всички международни студенти в града са се прибрали в държавите си и засега не могат да се върнат тук и да има обща група, но се провеждат индивидуални онлайн срещи с всеки от тях.


     Благодарни сме на Бога за поредния нов старт и се доверяваме на Него Той да ни води през всичко това идните месеци. Ще сме благодарни, ако подкрепяте нас и студентите в молитвите си.

bottom of page