top of page

3 въпроса към Матю Лунг


М. Д. Ти си в България с Алисия тази година с програмата Relay, за да служиш заедно с Българския християнски студентски съюз сред международните студенти в София. Кажи ни повече за себе си и своето семейство!

М. Л. Аз съм роден в Хонг Конг и моето семейство се премести в Северна Ирландия, когато бях само на 3 години. Имам един по-голям брат, който работи в IT индустрията. Моята майка не можеше да работи заради една операция, която претърпя преди няколко години, но сега помага с административната работа в нашата църква. Баща ми почина през 2014 година, но той беше готвач и моята страст към готвенето съм наследил от него. М. Д. Кои са нещата, които харесваш най-много в своята работа с международните студенти и какво научаваш за Бога от това, което преживяваш в своите опитности с тях?

М. Л. Много обичам да работя с международни студенти, защото така мога да научавам за толкова много различни народи и култури (и също да опитам тяхната храна!). Обаче, най-вече изключително ми допада, че съм част от такава разнообразна група хора, които седят в една стая, които слушат за Исус и които, надявам се, един ден също ще занесат вярата в Него в своята страна и ще разпространят Евангелието дори по-далеч!


М. Д. Ние знаем, че обичаш да готвиш и че вече си опитал храната на много различни народи. Ако можеш да комбинираш любимите си ястия от китайската, ирландската и българската кухни, какво би избрал да сготвиш? Защо?


М. Л. Това е много интересен въпрос! Мисля, че бих опитал да направя баница, която е пълнена с пикантно свинско шкембе по сечуански (едно от любимите ми) и лютивото ще бъде балансирано с ирландски картофи, полети със сос от разбито сирене! Това има потенциал да бъде много вкусно!

Последни публикации

Виж всички
bottom of page